Nieuws December 2012

03-12

Zes spelers genomineerd voor UEFA.com All Star team

Zes spelers van FC Barcelona zijn door de UEFA genomineerd voor het UEFA team van het jaar. De verdedigers Alba, Mascherano en Piqué, middenvelders Xavi en Iniesta en natuurlijk aanvaller Messi zijn de spelers op de lijst van 40. Vorig jaar waren Alves, Piqué, Xavi, Iniesta en Messi de spelers die waren uitgekozen voor het UEFA.com ALL Star team.

Met de zes spelers, is Barça samen met Real Madrid en Europees kampioen Chelsea de ploeg met de meeste kandidaten. Verder valt op dat Barça prominent aanwezig is de categorie van de verdedigers. Alba, Piqué en Mascherano hebben onder anderen Cole, Hummels, Kompany, Pepe en Ramos als concurrenten. Xavi en Iniesta hebben ook enkele grote namen als concurrenten, zoals oud Barça spelers Touré, Juan Mata, Pirlo, Reus en Özil. Messi moet het in zijn eentje opnemen tegen andere grote aanvallers zoals Ronaldo, Agüero, Drogba, Falcao en Nederlander Van Persie.

De voetbalfans kunnen nu bepalen welke spelers zij in het UEFA.com ALL Star team willen zien. Hiervoor kunt u naar de site van de UEFA gaan om uw stemmen uit te brengen.