Nieuws Augustus 2017

26-08

Voorbeschouwing Alavés - Barça

FC Barcelona speelt op zaterdagavond het tweede competitieduel van het nieuwe seizoen. Na een succesvolle seizoensstart tegen Betis wacht nu een uitwedstrijd tegen Deportivo Alavés. De kleine Baskische ploeg was vorig jaar voor het eerst sinds tien jaar afwezigheid weer vertegenwoordigd in de Primera División en beleefde direct een droomjaar. De ploeg eindigde op een knappe negende plek in de competitie, haalde de bekerfinale en won zelfs in Camp Nou. Barcelona is dus gewaarschuwd tegen de stugge machine van trainer Luis Zubeldía.

Zubeldía is de opvolger van Mauricio Pellegrino die na het succesvolle debuutseizoen de ploeg verliet. Barça verloor vorig jaar in eigen huis met 1-2 van Alavés bij het debuut van Jasper Cillessen. Barcelona stelde met een 0-6 overwinning in de tweede seizoenshelft orde op zaken. In de bekerfinale was Barça met 3-1 te sterk in het laatste duel van trainer Luis Enrique. Het grootste succes uit de geschiedenis van Alavés was een finale van de UEFA Cup die het met 5-4 van Liverpool verloor. 

Barça's nieuwe aankoop Ousmane Dembélé zal nog niet meespelen. Hij ondergaat pas op zondag zijn medische keuring. Een andere aankoop, Paulinho, behoort wel voor het eerst tot de selectie. Aanvoerder Andrés Iniesta is weer hersteld van zijn blessure en kan gelukkig zijn rentree maken op het middenveld. André Gomes is afwezig door een blessure, evenals Rafinha en Luis Suárez. Arda. Munir, Douglas, Marlon en Vermaelen zijn gepasseerd. Het duel begint om 18:15.