Nieuws Juni 2017

02-06

Valverde: “Grootste uitdaging in mijn leven”

Donderdag is de Ernesto Valverde gepresenteerd als nieuwe coach van FC Barcelona. Volgens Robert Fernández, technisch secretaris van Barça, is er gekozen voor de juiste man. “Valverde heeft de ervaring en kennis die wij zoeken in een coach. Daarnaast weet hij hoe hij met de spelers om moet gaan”, aldus Fernández.

De voormalig trainer van Athletic Bilbao is zelf ook positief en kan hij niet wachten om te beginnen. “Mijn voorgangers als Luis Enrique, Tito Vilanova, Josep Guardiola en Johan Cruijff hebben geweldige successen behaald, en daardoor wordt mijn uitdaging alleen maar groter. Daarom is dit de grootste uitdaging in mijn carrière”, vertelde Valverde tijdens de persconferentie van donderdag, die vervolgde met: “Ik ben de club dankbaar voor deze kans. Het is een grote verantwoordelijkheid en ik zal het vertrouwen waarmaken.”

Valverde ziet nog kansen bij de blaugranas: “De stijl van Barça is overal ter wereld bekend. Mijn idee is om het op een hoger plan te brengen.” Over Lionel Messi was de voormalig Barça speler ook positief. “Ik heb het geluk coach van hem te mogen zijn. Het is een ervaring die je maar één keer krijgt in je leven”, aldus Valverde.