Nieuws Augustus 2011

26-08

UEFA voetballer van het jaar

Lionel Messi troefde tijdens een live georganiseerde stemming ploeggenoot Xavi en Cristiano Ronaldo van Real Madrid af. Vlak voor de loting van de groepsfase werd bekend gemaakt door de UEFA dat Iniesta en Piqué respectievelijk als vierde en negende zijn geëindigd.

Een groep van 53 door de UEFA geselecteerde journalisten uit heel europa mocht donderdag bepalen wie zich op basis van het afgelopen Champions League seizoen de beste speler van Europa mag noemen.

De Argentijnse spits evenaarde met 12 CL-doelpunten in het seizoen 2010-11 het topscorer record van Ruud van Nistelrooy. De Nederlander maakte 12 CL-doelpunten in het seizoen 2002-03 voor Manchester United.

Lionel kreeg de prijs (een gloednieuw glanzen borstbeeld) uitgereikt door UEFA-voorzitter Michel Platini en de sterspeler van Barça bedankte als eerste zijn teamgenoten: “Ik wil dit moment graag delen met mijn teamgenoten, want zonder hen zou ik deze award niet gewonnen hebben. Ik ben erg gelukkig dat ik zulke goede spelers naast me heb staan op het veld en het is dankzij hen dat ik zoveel goals kan scoren. Deze award is voor ons allemaal.” Daarna verklaarde Messi dat het team van FC Barcelona nog steeds alles wil winnen en dat ze daardoor zo succesvol zijn. Ondanks dat het voor ‘La Pulga’ de zoveelste award is, verklaarde hij: “Ik heb alle trofeeën thuis staan, zowel individuele prijzen als die met het team.”

Hieronder mooie acties en beelden van Lionel Messi en FC Barcelona.