Nieuws Januari 2010

19-01

Turkish Airlines sponsor FC Barcelona

Onlangs beklonk FC Barcelona een sponsor-overeenkomst met Turkish Airlines. De Turkse vliegtuigmaatschappij zal de nodige vluchten van de Barça selectie gaan uitvoeren en is met de drie jaar durende deal één van de hoofdsponsors van de club geworden.

In stadion Nou Camp staat de naam van de maatschappij op het scorebord en op de borden langs de kanten. Ook is een vliegtuig van de Turkse luchtvaartmaatschappijen voorzien van een speciaal FC Barcelona-kleurenschema.

Het sponsorschap van Barcelona kost Turkish Airlines ongeveer drie miljoen euro per jaar. “Het belangrijkste is dat we de spelers overal naar toe gaan vliegen'', aldus topman Temel Kotil van de Turkse luchtvaartmaatschappij.

Turkish Airlines gaf vorig jaar vijftig miljoen dollar aan marketing uit, voor dit jaar is zeventig miljoen begroot. “Je zal ons dit jaar overal in Europa zien, vooral in Duitsland. Maar we kijken ook wat we verder in Nederland kunnen doen.'' Zo sluit Kotil niet uit dat Turkish ook een Nederlands voetbalteam gaan sponsoren.

De officiële 'Barça'-logojet van Turkish Airlines, een Boeing 737-800, landde zondag (17 januari) op Schiphol.