Nieuws April 2020

04-04

Trainingen tijdens de crisistijd

Door het coronavirus zijn uiteraard alle trainingen aangepast. De technische staf, trainers en voedingsdeskundigen staan voor een grote opgave. Hoe zorgen zij er voor dat de spelers weer fit zijn als La Liga weer van start gaat? De trainingen thuis moeten overeenkomen met de normale trainingen die de spelers volgen. Elke speler volgt zijn eigen schema. Aan het woord is Antonio Gómez, kracht en conditietrainer van FC Barcelona.


De nadruk van de trainingen ligt op 2 piekmomenten; 1 midden in de week en 1 aan het einde van de week (te vergelijken met de dagen dat er normaal gespeeld zou worden). Er is elke dag contact met de spelers m.b.t. het trainingsplan. Er wordt gebruik gemaakt van hometrainers en loopbanden. En dan met name het doen van intervaltrainingen. De snelheden(b.v. op de hometrainer) en hartslagen komen zo overeen met die van tijdens de wedstrijden en kunnen dus met elkaar vergeleken worden.


Spelers mogen absoluut niet naar buiten. Na de training sturen alle spelers de data (afstand, belasting, snelheid etc.) naar de trainers. Op basis daarvan kunnen er per individuele speler aanpassingen aan het schema gedaan worden.
Verschil is natuurlijk wel dat de spelers binnen moeilijker de warmte kwijt kunnen dan buiten. Het binnen blijven heeft natuurlijk ook effect op lichaam en geest. Om een te hoog vetpercentage te voorkomen is het goed dat de voeding daarvoor aangepast wordt. Dit in overleg met de voedingsdeskundigen.


Waar het op neerkomt is dat er dus een compleet nieuw schema per speler is dat er voor moet zorgen dat ze fit en gemotiveerd blijven. Een ware opgave voor iedereen! Veel succes!!