Nieuws September 2015

05-09

Thomas Vermaelen winnaar van de dag

Donderdagavond 3 september zijn drie-Barça spelers in actie gekomen namens hun land voor de Euro 2016 kwalificatieronde. Thomas Vermaelen was echter de enige die als winnaar van het veld stapte, Arda Turan en Ivan Rakitić speelden gelijk.

Vermaelen mocht na een uitstekende start van het seizoen bij Barça in de basis starten bij de Rode Duivels tegen Bosnië Herzegovina en speelde de volledige negentig minuten mee.
Roma-spits Edin Dzeko zette Bosnië eerst nog op voorsprong, maar door doelpunten van Felliani, De Bruyne en Hazard won België verdiend met 3-1.

Arda Turan, aanvoerder van Turkije, nam het in de groep waarin ook Nederland vertegenwoordigd is op tegen Letland. Even voor tijd leek de overwinning in zicht met een assist van Turan, waaruit Inan de 2-1 scoorde, maar in de blessuretijd maakte Sabala nog de gelijkmaker namens Letland. Daardoor werd de eindstand bepaald op 2-2.

Eerder op de avond kwam Ivan Rakitić namens Kroatië in actie. Hij speelde de volledige negentig minuten en kwam dicht bij het openen van de wedstrijd met een uitstekende vrije trap van net buiten het strafschopgebied. Helaas mocht het voor de blaugrana niet zo zijn en eindigde het duel in 0-0.