Nieuws Februari 2018

06-02

Spaanse bond onderzoekt Piqué

De LFP, de Spaanse voetbalbond, gaat onderzoeken of Gerard Piqué tijdens de stadsderby tegen Espanyol op zondag over de schreef is gegaan in zijn manier van juichen. Piqué scoorde op een doorweekt veld vlak voor tijd met een geweldige kopbal de 1-1. Hij besloot vervolgens zijn vinger voor zijn mond te doen om het publiek de mond te snoeren. Piqué was gedurende de hele wedstrijd het slachtoffer van enorme fluitconcerten en spreekkoren. De verdediger raakte vervolgens ook nog geblesseerd, en is dus ongeacht een schorsing een maand uit de roulatie.

De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Javier Tebas, heeft aangegeven dat het juichen van Piqué als provocerend gezien kan worden. Bondsvoorzitter Tebas heeft al meermaals voor ophef gezorgd met zijn uitspraken rondom Barcelona. De voorzitter is openlijk supporter van Real Madrid, en heeft aangegeven dat bij een eventuele onafhankelijkheid van Catalonië de Catalaanse clubs direct uit de competitie worden gezet. Hierdoor is hij niet erg geliefd bij de Barça-fans, en zijn populariteit zal niet stijgen na zijn uitlatingen over Piqué. ''Tot het doelpunt van Piqué was er niets aan de hand en gedroegen de fans zich goed. Het provocerende gebaar van Piqué zorgde voor de reactie bij de fans.''

Gedurende de wedstrijd waren er echter al meerdere spreekkoren en spandoeken over Piqué, waarbij onder andere de vrouw van Piqué, Shakira, uitgescholden werd. Daarnaast werd het jonge zoontje van Piqué de dood toegewenst. Het is nog niet bekend of Piqué daadwerkelijk geschorst zal worden, en FC Barcelona heeft zich dan ook nog niet uitgelaten over deze zaak. 

Foto: www.fcbarcelona.cat