Nieuws April 2020

17-04

Setién leeft in onzekerheid

Barça-coach Setién heeft in deze onzekere tijden een telefonisch interview gehad met de Catalaanse televisezender TV3, waarin hij zijn mening deelt omtrent de huidige situatie in de voetbalwereld. Setién zijn korte periode als hoofdtrainer is op ruwe wijze verstoord door toedoen van het Coronavirus, maar dit is vanzelfsprekend slechts één van de minst ingrijpende gevolgen van de crisis. Setién zei dat hij nog altijd in onzekerheid leeft. 

''Het liefst wil je kampioen worden om te spelen, dat is duidelijk'', zegt Setién. Barça is koploper in de Spaanse competitie na 27 duels, met twee punten meer dan achtervolger Real Madrid. ''De competitie is stilgelegd en met de situatie zoals hij nu is weet ik niet of het zin heeft om een titel uit te reiken. De realiteit is dat ik me geen kampioen zal voelen, ook al hebben we twee punten meer. Maar dit is speculatief, omdat het een moeilijke situatie is voor iedereen. Wat me het meeste zorgen baart is dat deze situatie wordt opgelost, zodat we allemaal weer naar buiten kunnen en elkaar kunnen omhelzen.'' 

Setién gaf aan dat de Spaanse lockdown vanzelfsprekend een moeilijke situatie is. Hij probeert hiermee om te gaan door veel te lezen en tijd door te brengen met zijn familie. Barça had recentelijk een groepsgesprek met het hele team, wat volgens Setién voor wat verlichting zorgde bij de groep onderling. Wel krijgt Setién iedere dag een verslag waarin de spelers aangeven hoe ze hun fysieke gesteldheid op peil houden. 

Foto: www.fcbarcelona.cat