Nieuws Augustus 2014

09-08

Sergio: “Meer dan kop of munt”

Vrijdagavond stonden Sergio Busquets en Martín Montoya na een vlucht van vier uur naar Helsinki de pers in Hotel Kämp te woord. De kersverse aanvoerder van Barça opende de persconferentie. “Ik ben trots en vereerd om gekozen te zijn tot één van de vier aanvoerders. Van Carles Puyol en
Víctor Valdés heb ik veel geleerd en ik wil blijven leren van mijn teamgenoten”, aldus Sergio die samen met Xavi, Iniesta en Messi de aanvoerders zijn van Barça.

“Het is meer dan de 'kop of munt’ opgooi. Je moet op alles letten en overzicht houden, een goede teamgenoot zijn en je verantwoordelijkheid nemen. Ik had vroeger niet kunnen bedenken ooit een aanvoerder van het eerste team te zijn.”

Montoya vertelde over coach Luis Enrique die deze zomer terug keerde naar
FC Barcelona: “Ik denk dan hij de ideale coach is. Hij was een sterke Barça-speler, werkte hard en toonde karakter. Hij straalt dat nog altijd uit. De coach heeft veel ambitie en wil graag prijzen winnen.”

Over de trainingen onder leiding van Enrique zei Martín: “De tactische elementen zijn hetzelfde als in voorgaande seizoenen, maar de centrale verdedigers spelen meer voorwaarts en de vleugelverdedigers meer richting de middenlijn en richting het centrum dan vorig jaar.” Montoya heeft Daniel Alves als concurrent voor een plaats in de basis en ziet daarin een grote uitdaging. “Alves is een van de beste verdedigers in de wereld en ik leer heel veel van hem.”

Voor de twee Barça-spelers is het de eerste keer dat zij in Helsinki verblijven.
“Het is een wedstrijd voor het goede doel en we zullen er alles aan doen om de toeschouwers een leuk duel te laten beleven”, besloot Busquets de persconferentie.

Gerelateerd nieuws