Nieuws Oktober 2010

23-10

Real Zaragoza - FC Barcelona: 0-2

Zonder al te groots te spelen heeft FC Barcelona haar zesde overwinning van het seizoen weten te behalen. Dankzij twee doelpunten van Lionel Messi werd het in en tegen Zaragoza
0-2.

De eerste helft werd gekenmerkt door een defensief Zaragoza en een zoekend Barcelona. Kleine kansen waren er onder anderen voor Villa en Pedro, maar echt overtuigen deed Barça niet. Ondanks een veel hoger balbezit, kon Barcelona niet doordrukken. Het leek er dan ook op dat 0-0 de ruststand werd. In de 42e minuut vond Villa echter Messi, die de bal in het doel van Zaragoza wist te schieten. Het leek buitenspel, maar de vlag bleef omlaag. En zo eindigde de eerste helft in een 0-1 voorsprong voor Barcelona.
De tweede helft begon hoopvol voor de Catalanen. Na 2 minuten maakte Ponzio een slaande beweging tegen Alves en dit werd gezien door de assistent scheidsrechter. De scheidsrechter besloot rood te geven en Zaragoza mocht verder met een man minder. Barça bleef het overwicht houden, maar dit leidde nog steeds niet tot grote kansen. Een zichtbaar gefrustreerde Guardiola probeerde met opdrachten aan Messi een doorbraak te forceren en uiteindelijk was het dan ook de sterspeler die de 0-2 erin schoot. Na een goede aanval van de blaugrana’s, was het Messi die de bal uit de kluts in het doel wist te schieten.
De 0-2 werkte bevrijdend voor de Catalanen en Guardiola besloot dan ook Iniesta rust te gunnen en te vervangen door Thiago. Zaragoza legde zich neer bij de aanstaande nederlaag, maar dit resulteerde niet meteen in meer doelpunten van Barça. Verder dan een schot van invaller Bojan en een schot van Villa op de paal, kwam Barcelona dan ook niet en de wedstrijd eindigde in een simpele overwinning voor Barcelona: 0-2.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets (87’: Mascherano), Iniesta (72’: Thiago), Keital Pedro (74’: Bojan), Villa en Messi