Nieuws Augustus 2017

16-08

Real Madrid - Barça 2-0

Barça, zonder de geblesseerde Iniesta, stond voor een moeilijke taak om de SuperCopa nog te winnen na de 1-3 thuisnederlaag.  Na vier  minuten werd dat nog lastiger, toen Acensio 1-0 voor Real op het scorebord bracht. Het was een wervelstorm die over Barça raasde de eerste tien minuten. Pas toen kwam Suárez voor het eerst in een schietpositie, maar deze was te moeilijk. Het was het begin van een fase waarin Barça iets beter in haar spel kwam en vaker dichter bij het doel van Real. Met name Messi ging zie wat nadrukkelijker met het spel bemoeien. Toch ebde het ook weer net zo snel weg als dat het gekomen was.
Na een verdedigingsfout van Mascherano raakte Real in de 33e minuut de paal. Het was een voorbode van een fase waarin Barça niets te vertellen had. In de 38e minuut scoorde Benzema de 2-0 en was het zaak voor de Catalanen om voor de rust geen verdere schade op te lopen.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Een onmachtig Barça en een vlot combinerend Real. Dat ook het geluk aan zijn zijde had toen Messi de onderkant van de lat raakte na een verdedigingsfout. Sporadisch kwam de ploeg van Ernesto Valverde bij het doel, maar verontrusten deed het de landskampioen niet. De blaugranas leken een aangeslagen prooi van een oppermachtig Real. Een prooi die even opleefde met 2 grote kansen voor Sergi Roberto en Luis Suárez.
Tot overmaat van ramp leek de laatste in  de slotfase ook een blessure te hebben aan de knie, maar aangezien de wissels opgebruikt waren, strompelde hij toch maar naar het einde.

De enige die wellicht toch enigszins positief terug zal kijken, zal Semedo zijn. Hij debuteerde in het shirt van Barça.

Er resteert voor coach Ernesto Valverde nog veel werk aan de winkel.
Zondag 20 augustus start de Primera División een thuiswedstrijd tegen Real Betis.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Mascherano,  Piqué (50. Semedo), Umtiti, Alba (78. Digne), Rakitić, Busquets, Andre Gomès (72. Deulofeu), Sergi Roberto, Messi,  Luis Suárez.