Nieuws September 2015

07-09

Rafinha debuteert bij de Kanaries

Zijn grote broer Thiago speelt momenteel voor het Spaanse elftal, maar dit is niet het geval voor Rafinha Alcántara. De twee broers die gezamenlijk de jeugdopleiding van FC Barcelona doorliepen mogen dan wel beiden zoons zijn van ex-voetballer Mazinho, het is Rafinha die voor het land van zijn vader uitkomt en Thiago die La Furia Roja vertegenwoordigt. Thiago, die ook nog eens is geboren in Italië, speelde al vele interlands voor het Spaanse elftal, ondanks een waslijst aan blessures sinds zijn vertrek van FC Barcelona naar de Duitse grootmacht Bayern München. Onder trainer Pep Guardiola kan Thiago rekenen op een basisplaats, en ook in het Spaanse elftal is hij inmiddels een zekerheidje. Bij het Braziliaanse elftal was dit voor Rafinha echter nog niet het.

De speler, die afgelopen seizoen voor het eerst bij de vaste selectie zat en regelmatig mocht spelen onder Luis Enrique is ook dit jaar weer een vaste naam bij de achttien selectiespelers, en hij behoort tot de vaste invallers. Rafinha werd opgeroepen door bondscoach Dunga, en in het duel tegen Costa Rica was het eindelijk zover. In het vriendschappelijke duel mocht Rafinha twee minuten voor tijd opdraven. Rafinha is in tegenstelling tot zijn broer wel in Brazilië geboren, en was dus ook vol trots.

''Dit is de mooiste dag van mijn leven. Ik heb deze dag zo vaak voorgesteld in mijn hoofd, maar de realiteit was nog mooier. Toen ik als klein kind samen met mijn broer op de straten in Rio voetbalde stelde ik me altijd voor dat ik een speler was van het Braziliaanse team dat in 2002 het WK won. Dankzij hen is het altijd mijn droom geweest om dit shirt te mogen dragen.''