Nieuws September 2015

10-09

Piqué spreekt zich uit

Op donderdag zijn de meeste internationals weer teruggekeerd bij FC Barcelona, en nu hebben ook de Spanjaarden en de Brazilianen de aansluiting bij de groep weer gevonden. Samen met enkele spelers uit Barça B kon Enrique dus zijn training voortzetten, maar de meeste ogen waren gericht op Gerard Piqué. De Spaanse verdediger was in ophef geraakt na enkele uitspraken aan het adres van aartsrivaal Real Madrid, en dat moest hij tijdens de wedstrijden met de nationale ploeg duur bekopen. Piqué werd constant uitgefloten, en tijdens een persconferentie op donderdag geeft hij meer duidelijkheid over de huidige situatie. Hij is nog niet speelgerechtigd in het weekend, vanwege een schorsing die vier duels lang blijft staan na een rode kaart tegen Bilbao om de Supercopa. 

''Ik voelde me goed tijdens de beide wedstrijden met het nationale elftal. Ik ben een positief persoon die normaal gesproken erg blij is, en ik was erg gedreven. Ik heb nog maar twee duels schorsing en hoop me daarna over deze hele situatie heen te zetten.'' Het boegeroep wat Piqué aan zijn adres kreeg had volgens hem te maken met de geschillen tussen Real Madrid en Barça. ''Het zal niet gaan veranderen. Het heeft te maken met de onderlinge rivaliteiten en de dingen die ik daarover heb gezegd. Ik ga niet veranderen, want dit is wie ik ben. Het maakt mij niet uit of je dat accepteert of niet. Ik heb nooit een gebrek aan respect willen tonen jegens mensen, en de dingen die ik gezegd heb zijn als grap bedoeld. Ik heb nergens spijt van en zou het zo weer doen. Ik wil gewoon dat Madrid verliest, en dat hoort ook bij de onderlinge strijd. Ik heb nog steeds een goede relatie met het Madrileense kamp, zoals bijvoorbeeld met Iker Casillas. In de kleedkamer zijn we een hecht team met Spanje, en mensen moeten dat begrijpen.''

Piqué sprak ook nog over zijn momenteel goede relatie met Madrid-captain Sergio Ramos, en over zijn motivatie bij het Spaanse team. De beschuldigingen dat hij niet voluit zou gaan voor Spanje verwerpt hij, en hij blijft er voor de volle 100% spelen. Op 11 september is de Catalaanse onafhankelijkheidsdag, en ook hier zal Piqué weer aanwezig zijn tijdens de optocht.