Nieuws Oktober 2015

15-10

Pelé: “Messi beste speler afgelopen decennium”

Drievoudig wereldkampioen en voetballegende Pelé heeft zijn bewondering uitgesproken voor Leo Messi, die inmiddels een serieuze bedreiging vormt voor de positie van de Braziliaan als beste speler ooit in de wereld van het voetbal.

Pelé, op bezoek in New Delhi voor een conferentie, werd gevraagd om zijn blik op de respectievelijke verdiensten van Messi en diens Spaanse rivaal Cristiano Ronaldo. “Het is lastig om een vergelijking te trekken tussen spelers van verschillende generaties,” aldus Pelé, opgetekend in The Indian Express. “Maar in de afgelopen tien jaar was Messi de beste. Ronaldo speelt voorin en probeert te scoren, terwijl Messi met een andere stijl speelt. In mijn team zou ik ze allebei graag willen hebben.”

Er is nog een andere Barça-speler die Pelé een grote toekomst voorspelt, wellicht als beste speler ooit, en dat is één van zijn landgenoten: “We hebben Neymar, die ook een goede toekomst tegemoet gaat.”
Afgelopen september sprak ‘O Rei’ in Londen over het huidige Barça-team: “Ze spelen zoals Brazilië in mijn tijd.” Tevens onthulde hij hoezeer hij graag in hetzelfde team als Messi en Neymar had willen spelen.

Pelé droeg nooit het Barça-tenue, maar betrad wel het heilige gras in Camp Nou. Dat was in de Joan Gamper wedstrijd in van 1963. Zijn Santos FC verloor die dag met 2-0, dankzij doelpunten van Pereda en Zaballa, terwijl de media de 18-jarige Pelé op de voet volgden vanaf het moment dat hij arriveerde op het vliegveld.