Nieuws Augustus 2008

21-08

Pedro en Sanchez blijven bij selectie

De canteranos Pedro (vorig seizoen nog Pedrito geheten) en Víctor Sánchez mogen zich dit seizoen definitief tot de elite selectie van Barcelona toevoegen. Coach Guardiola nam woensdag de beslissing over een zestal canteranos, die in de voorbereiding van het seizoen met de selectie optrok. Afvallers zijn Jeffren, Busquets, Vázquez en Córcoles. Zij meldden zich vanaf woesndag bij Barcelona Athletic (het voormalige Barça B), alwaar zij onder de hoede van coach Luis Enique vallen.

Guardiola is uitermate content met de progressie van Pedro Rodríguez. Vorig seizoen debuteerde hij al onder Frank Rijkaard, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft hij laten zien een goede stand-in te zijn voor Messi. Pedro heeft het geluk gehad dat de Argentijn met het Olympische elftal naar China vertrok, waardoor de kleine dribbelaar, afkomstig van de Canarische eilanden, veel speelminuten kreeg tijdens de USA tour. Op de rechterflank was hij met regelmaat een plaag voor de verdedigers. Tegen Wisla Krakau stond hij vorige week in de basis.

Víctor Sánchez is een verassing. De 20 jarige Catalaan uit Terrassa heeft in de voorbereiding amper gespeeld door blessures. Toch heeft Guardiola een zwak voor hem. Mede door de polivalentie van de middenvelder annex verdediger. Hij is op vele plaatsen inzetbaar. Sánchez was vorig seizoen één van de gangmakers in Barça B, dat onder de hoede van Guardiola kampioen werd en promoveerde.