Nieuws Juni 2014

03-06

Ook Alex Song naar WK Brazilië

Alex Song zal net als velen van zijn FC Barcelona teamgenoten over een paar weken in Brazilië te zien zijn voor het WK 2014. Afgelopen maandag maakte de bondscoach van Kameroen, Volker Finke, zijn 23-koppige selectie bekend, en Song is één van de middenvelders van dat nationale team. Voor de 26-jarige Song wordt dit zijn allereerste wereldkampioenschap.

Song is de elfde voetballer van Barça die officieel opgeroepen is voor het internationale toernooi. Hij voegt zich bij de lijst van zijn twee Braziliaanse clubgenoten (Dani Alves en Neymar), zeven Spanjaarden (Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez en Cesc Fàbregas) en één Chileen (Alexis Sánchez). Het is nog wachten op de officiële bekendmaking van de selectie van het Argentijnse elftal, maar het is zeker dat Javier Mascherano en Lionel Messi daar onderdeel van zullen uitmaken.

Dit is de volledige selectie voor Kameroen: Itandje, Ndjock, Feudjou, Nyom, Djeugou, Nounkeu, Chedjou, Nkoulou, Bedimo, Assou-Ekotto, Eyong, Makoun, Matip, Mbia, N'guemo, Song, Salli, Eto'o, Choupo, Moukandjo, Aboubakar, Webo en Olinga.