Nieuws April 2012

11-04

Officiële statement familie Abidal

Dinsdagavond onderging Éric Abidal een levertransplantatie samen met zijn neef Gérard. Dit feit leefde zowel onder de staf en spelers, als onder alle culés. In de 22e minuut van de ontmoeting tussen Barça en Getafe kreeg de afwezige Abidal een staande ovatie, en na afloop van de wedstrijd droegen meerdere spelers en Guardiola de 4-0 overwinning aan de Fransman op. Ook via Twitter kwamen er veel steunbetuigingen binnen voor de verdediger.

In de loop van woensdagmiddag liet Rosell al weten gehoord te hebben dat zowel Abidal als zijn neef het goed maken, maar een officiële statement liet nog op zich wachten. Die kwam later op de middag in de vorm van een brief van de vrouw van Abidal, die geüpload werd op de officiële Facebook-pagina van de verdediger. In het Engels en in het Frans liet Hayet Abidal weten dat haar man en zijn neef het naar omstandigheden goed maken en dat Abidal ontzettend dankbaar is voor alle steun die hij heeft mogen ontvangen.

Lees hieronder de brief in het Nederlands:
“Hallo allemaal,
Ik ben Hayet Abidal, de vrouw van Éric. Op Érics verzoek schrijf jullie vandaag via zijn Facebook pagina. Éric en zijn neef Gérard zijn gisteren inderdaad in Barcelona geopereerd en op dit moment gaat alles goed!
Hij wil jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie berichtjes, jullie steun en al de kracht die jullie hem geven!
Heel erg bedankt.
Hayet ABIDAL”

Klik hier voor het origineel.