Nieuws September 2014

18-09

Nieuw contract Sergi Roberto

De middag voor het duel tegen APOEL Nicosia voor de groepsfase van de Champions league maakte FC Barcelona bekend dat Sergi Roberto zijn contract met de club heeft opengebroken en verlengd tot 30 juni 2019. Het oude contract verviel aan het einde van het seizoen. De afkoopclausule van de middenvelder is 30 miljoen euro geworden en dit kan met tien miljoen verhoogd worden. De speler en de voorzitter zullen het contract in de komende dagen ondertekenen.

Sergi Roberto verruilde op 14-jarige leeftijd zijn woonplaats Reus voor La Masía. Tot dan toe speelde hij bij het Catalaanse Gimnàstic de Tarragona, of kortweg Nàstic. Via de jeugdteams van FC Barcelona ontwikkelde Roberto zich tot een vaste waarde in het Barça B team van coach Luis Enrique. In het seizoen 2010/11 werd Sergi beloond voor zijn harde werk met een debuut in het eerste team tegen AD Ceuta in het Spaanse bekertoernooi. In hetzelfde seizoen debuteerde hij tevens in de Champions League, tegen Real Madrid, en in de Primera División tegen Málaga. In december 2011 maakte Roberto zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal, tegen FC BATE Borisov .

De voormalige aanvoerder van Barça B maakte in de zomer van 2013 de overstap naar het eerste team. Coach Gerardo Martino maakte niet veel gebruik van hem, maar Luis Enrique is de kwaliteiten van de inmiddels 22-jarige zeker niet vergeten.