Nieuws Augustus 2013

24-08

Martino: "Koop Bale lijkt respectloos naar de wereld"

De Spaanse Kranten staan er bol van. Madrid wil Gareth Bale voor een astronomisch bedrag over nemen van Tottenham. Er wordt over een bedrag gesproken rond de 100 miljoen waar de voetbalwereld schande over spreekt. Ook coach Tata Martino gaf zijn mening tijdens de persconferentie van zaterdag. “De operatie Bale lijkt bijna respectloos richting de voetbalwereld. Buiten dat, het is natuurlijk een hele goed speler. Maar voor de vele fans is dit niet te verkopen. Het lijkt geen rationele keuze.” 

Martino werd ook direct geconfronteerd met het vervangen van Messi in de eerste twee duels. “Het zou helemaal niet nodig zijn, maar we willen aan het begin van het seizoen geen risico’s nemen. We zijn optimistisch met herstel van Leo en zijn conditie is verder uitstekend. Hij heeft goed gewerkt tijdens de voorbereiding.”

Of Neymar in de basis staat zondag tegen Malaga is Tata wat terughoudend. “We hebben besloten hem langzaam te brengen. We waren natuurlijk blij met de belangrijke goal van afgelopen woensdag. We zijn nog een afweging aan het maken. Mede met het gemis van Messi als het Supercopa duel van komende woensdag moeten we nog gaan kijken hoe we het gaan doen."