Nieuws December 2022

07-12

Marokko verslaat Spanje na strafschoppen

Ruststand: 0-0. Eindstand: 0-0. Na verlenging: 0-0. Strafschoppen: 3-0 voor Marokko. Spanje nam de strafschoppen slecht en is al weer bijna thuis. Herhaling van zetten: in 2018 verlies na strafschoppen tegen Rusland.

“De Leeuwen van de Atlas” zijn gekwalificeerd voor de kwartfinale. Een unicum. Buren van de Spanjaarden, slechts gescheiden door de straat van Gibraltar. Sensationeel. De Marokkanen zijn op dit moment nog aan het feesten!

Tegenstander in de kwartfinale: Portugal. Zaterdag om 16.00 uur. Op voorhand een clash tussen 2 verschillende speelstijlen. Marokko liet zich niet imponeren door de Spanjaarden. Met een duidelijk doel werden de Spanjaarden bestreden. Het Spaanse positiespel was leuk maar nauwelijks effectief.

Over en weer wat kansjes, daar bleef het bij. In de 55e minuut een kans voor Olmo. De Marokkaanse keeper Bono wist daar wel raad mee. Met het inbrengen van Nico Williams kwam er meer aanvallende dreiging van de Spanjaarden maar er werd niet meer gescoord: verlenging.

Spanje was beter in de verlenging maar wist niet te scoren. Cheddira kreeg nog een grote kans maar wist die niet te benutten,

Strafschoppen!! Bij Spanje ging het volledig mis: slecht ingeschoten (en goed gepakt door Bono): Sarabia op de paal, gestopte penalty’s van Soler en Busquets. Dat ging Marokko beter af: benutte strafschoppen van Ziyech, Banoune en Hakimi.

Na de laatste strafschop renden de spelers naar keeper Bono, de held van de dag. De Marokkanen vielen elkaar in de armen, dolle vreugde vanwege deze unieke prestatie. Het eerste Arabische/Islamitische land dat zich plaatst bij de laatste acht van het WK 2022 in Qatar.

Jammer dat Spanje (met de spelers van Barcelona) huiswaarts moesten keren. Goed gespeeld, maar het was niet goed genoeg. Gefeliciteerd Marokko! Het was nog lang onrustig in Doha en Marokko (en in de grote steden van Nederland)!

Opstelling Marokko: Bono, Mazraoui (“120 Banoune) Aguerd, Saiss (“82 Cheddira), Hakimi, Amallah (“85 Sabiri), Amrabat, Ounah (“84 El Yamiq), Boufal (“82 Attiyt Allah), En-Nesyri, Ziyech

Opstelling Spanje: Simón, Alba (98”Balde), Laporte, Hernández (“118 Sarabia), Llorente, Pedri, Busquets, Gavi (98”Ansu Fati) Olmo, Asensio (63”Morata), Torres (”75 Nico Williams)