Nieuws Juli 2014

11-07

Luis Suárez naar FC Barcelona

Het is zeker: Luis Suárez komt naar FC Barcelona. Op vrijdag 11 juli werd de overstap van de aanvaller uit Uruguay definitief beklonken. Volgende week zal Suárez naar Barcelona afreizen om medische testen te ondergaan, zijn vijfjarige contract te teken en officieel gepresenteerd te worden aan de media en fans als nieuwe aanwinst van Barça. Hij zal rugnummer 9 overnemen van Alexis Sánchez.

Luis Suárez is een van de meest productieve aanvallers in de Europese voetbalwereld. In het seizoen 2005/06 werd hij een professional en sindsdien scoorde hij elk seizoen op zijn minst tien competitiedoelpunten, of dat nu bij Groningen, Ajax of Liverpool was. De 27-jarige Suárez komt naar het Camp Nou met de Gouden Schoen van vorig seizoen uit de Premier League.
Suárez is niet alleen een gretige scorer, ook heeft hij een sterke competitieve drang en ook bij Barça zal hij proberen zich te ontpoppen tot een goal-getter.

De Uruguayaan wordt niet alleen maar omringd door lovende woorden. Meerdere malen kwam hij uiterst negatief in het nieuws na een ‘bijtincident’ in een vlaag van verstandsverbijstering. Recentelijk gebeurde dat nog op het WK 2014 in Brazilië, waarna Suárez een niet te verwerpen straf opgelegd kreeg van uitsluiting van negen interlands en vier maanden van de voetbalwereld.

Het wordt afwachten of Suárez zich aan zijn belofte zal houden het nooit meer te doen en hoe, indien het toch een keer voorkomt, FC Barcelona erop zal reageren. Voor nu kan Can Barça in elk geval uitkijken naar de komst van een echte goaltjesdief.