Nieuws Oktober 2013

15-10

La Roja naar Brazilië

Woensdagavond heeft Spanje zich geplaatst voor het Wereldkampioenschap in Brazilië in 2014. In een eenzijdig duel wist het team van Del Bosque met 2-0 te winnen van Georgië.

La Roja begon met goed aanvallend spel. Het team van Temuri Ketsbaia verdedigde met negen verdedigend ingestelde spelers, die er in de eerste helft nauwelijks uit kwamen. Spanje kreeg een aantal kansen voor onder andere Pedro Rodríguez en Álvaro Navas. Net binnen een half uur speeltijd wist Negredo de score te openen. Andrés Iniesta wist de bal na een een-twee met Pedro de bal voor te geven, waarna de spits van Manchester City de bal hard in het doel werkte. In het verloop van de eerste helft liet Georgië zich iets meer zien. Casillas hoefde hierdoor slechts twee maal in actie te komen.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien als in de eerste helft: een offensief Spanje en een defensief Georgië. Na een uur spelen wist invaller Juan Mata na gestuntel in de Georgische defensie de eindstand van 2-0 binnen te werken.
Deze goal zette de wedstrijd definitief op slot.

Opstelling Spanje: Casillas, Juanfran, Pique, Ramos, Moreno, Xavi (66´ Koke), Busquets, Iniesta (81´ Isco), Navas, Negredo, Pedro (58´ Mata).

Bekijk hier de samenvatting.

De volgende landen zijn nu geplaatst voor het WK in Brazilië: Nederland, Italië, België, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Bosnië-Herzegovina, Engeland en uiteraard Spanje. Van de Zuid-Amerikaanse landen zijn naast gastland Brazilië ook Argentinië en Colombia geplaatst.

De Play-offs zullen op 15 en 19 november worden gespeeld. Hiervoor geplaatst zijn: Roemenië, Kroatië, Portugal, IJsland, Zweden, Griekenland Oekraïne en Frankrijk.