Nieuws November 2015

21-11

Johan Cruijff spreekt over ziekte

Johan Cruijff heeft voor het eerst sinds bekend werd dat hij kampt met longkanker, in het openbaar over zijn ziekte gesproken. "Ik win dit gevecht", sprak de legendarische oud-voetballer strijdvaardig".

De 68-jarige Cruijff was aanwezig bij het tekenen van een samenwerkingsverband tussen het Cruyff Instituut - in de volksmond de Cruyff Universiteit - en de universiteit van Barcelona. Hij greep de gelegenheid aan om een tussenstand te geven van zijn behandeling. De behandeling is al begonnen en ik heb meer kracht dan voorheen, aldus Cruijff, die luchtig sprak over de chemotherapie die hij krijgt. Wat ik toegediend krijg, is mijn vriend, want het helpt mij kanker te overwinnen, ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.

De Nederlander sprak ook over El Clásico, die dit weekend weer gespeeld wordt. ”El Clásico moet een feest zijn, er zijn miljoenen mensen die de wedstrijd zullen bekijken. Er zal er één winnen en één zal er moeten verliezen”, zegt Cruijff.

Cruijff bedankte alle spelers, coaches en fans die hun medeleven hadden betuigd. "Alle genegenheid die ik krijg, maakt me twee keer zo sterk."