Nieuws April 2020

29-04

Iniesta spreekt

Andrés Iniesta is met zijn familie in lockdown in Japan, waar hij uitkomt voor Vissel Kobe, maar hij hoopt dat hij zo snel mogelijk over kan gaan op zijn normale dagelijkse routine. Deze week komt de nieuwe Rakuten TV documentaire 'The Unexpected Hero' uit. De voormalige middenvelder van Barça sprak hierover met het Youtube kanaal van FC Barcelona.

Iniesta’s dag in Japan

"We blijven thuis en volgen de instructies op van de autoriteiten, en hopen dat we spoedig weer terug kunnen keren naar ons normale leven. In de tussentijd kunnen we veel tijd doorbrengen met onze families, dit komt er normaal gesproken niet altijd van." "We vinden Kobe een rustige stad, en we voelen ons hier op ons gemak vergelijkbaar met Barcelona We missen Spanje wel maar we zijn gelukkig op en naast het veld." Over de documentaire 'The unexpected hero' "Het was een project waar ik enthousiast over was, en ik heb zoveel mogelijk mijn medewerking eraan verleend. Ik wil het productieteam bedanken, want zij hebben fantastisch werk verricht. We hebben lang samengewerkt en het verliep allemaal erg soepel. Mensen die veel voor mij betekenen hebben eraan meegewerkt, mensen die belangrijk zijn in mijn leven. Het maakte me emotioneel en ik ben heel trots hoe zij over mij spraken. Soms werd ik zelfs verrast, er werd dan verteld over dingen die ik zelf nog niet wist en dat vond ik geweldig. In mijn leven zijn vele mooie momenten geweest. De documentaire is een reflectie van hoe ik mij op sommige van die momenten voelde. Het was niet moeilijk om me open te stellen en ik wilde zo natuurlijk mogelijk overkomen. Ik vertel mijn verhaal, mijn ervaring en wat het met mij deed."

Barça en voetbal

"Ik heb nog steeds contact met het team. Nu wij allen ons in deze situatie bevinden spreken we elkaar en vertellen we hoe het met ons gaat. Ik probeer zoveel mogelijk te volgen wat er gebeurd bij Barça. Maar dat lukt niet altijd voor 100%. Dit seizoen lijkt goed te verlopen, voor mij is Barça speciaal en ze hebben een geweldig elftal. Ik ben benieuwd waartoe ze nog in staat zijn."

Foto:www.fcbarcelona.com