Nieuws Februari 2018

21-02

Gelijkspel CL Chelsea-Barça

Championsleague Chelsea-Barça

Barça had zich ingesteld op een wedstrijd tegen een goed georganiseerd en compact spelend Chelsea.

En die verwachting bleek terecht, in de omschakeling was Chelsea gevaarlijk, wat resulteerde in een vlammend schot van Harzard (5”). In 2000,2006 en 2009 schakelde Barça Chelsea uit, dus de ploeg aasde op revanche. Mooie pass van Iniesta op Messi en hij geeft een mooie boogbal op Paulinho, die de kopbal naast het doel plaatst. Er is weinig ruimte en Barça heeft het meeste balbezit. Echter de eerste kans is voor Chelsea, na te laat reageren van Busquets, schiet uitblinker Willian de bal met een mooie curve op rechterpaal (34”).

Barça is gewaarschuwd! Niet veel later krijgt Willian weer de bal na een mislukte omhaal van Sergi Roberto, hij haalt wederom van afstand uit en de bal komt op de linkerpaal.

Barça komt dus 2x goed weg, de ruststand is 0-0. Barça gaat na de rust combinerend verder, Iniesta vindt Suarez die na een mooie actie een diagonaal schot lost op Courtois, welke deze keert. Barça heeft het erg lastig door dubbele rugdekking die Chelsea geeft.

Er volgt een korte corner van Fabregas, die passt op Hazard, die op zijn beurt Willian vindt en die krult de bal buiten bereik van Ter Stegen binnen, 1-0 (62”).

Barça geeft niet op en door een fout van Christensen, die de bal door het midden uitverdedigd, reageert Iniesta alert. Don Andres is niet zelfzuchtig en passt op Messi die uithaalt en Courtois kansloos laat 1-1 !

Beiden ploegen maakten hierna geen aanspraak meer op de overwinning. Over 3 weken volgt de thuisduel in Nou Camp.

Foto: www.fcbarcelona.com