Nieuws Augustus 2016

15-08

FC Barcelona zet grote stap naar winst Spaanse Supercup

FC Barcelona is zo goed als zeker van de eindzege in de Spaanse Supercup. Tijdens twee duels, uit en thuis, moet het zien af te rekenen met Sevilla. Zondagavond was Barcelona, dat te gast was in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, met 2-0 te sterk.

Sevilla begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Barcelona. Het hanteerde een hoog speltempo en bracht Barça bij tijd en wijlen aardig in de verdrukking. De Catalanen wisten de eerste helft die storm te overleven, al haalde Barça deze echter niet zonder slag of stoot. Na 25 minuten moest Jérémy Mathieu het veld verlaten vanwege een hamstring blessure. Hij werd vervangen door Lucas Digne. 10 minuten later viel ook Andrés Iniesta uit met een gekneusde knie en werd vervangen door Denis Suárez. Iniesta zal 2 weken uit de running zijn. Mathieu zal ongeveer 3 weken nodig hebben om aan zijn herstel te werken.

De rust deed de Catalanen goed, want in de tweede helft lag de controle weer vooral bij Barcelona. Luis Suárez bracht Barça op voorsprong na schitterend voorbereidend werk van Arda Turan die overigens vanaf een andere positie speelde dan hij normaliter gewend is. Arda verving Neymar Jr. op diens positie, omdat deze nog schitterde door afwezigheid vanwege deelname aan de Olympische Spelen. Munir, die vijf minuten nadat hij in het veld kwam als wissel voor Arda Turan, maakte op aangeven van een voortreffelijke voorzet van Lionel Messi de beslissende treffer. Met deze winst ”in the pocket” lijkt de return nog slechts een formaliteit en kan het elftal van Luis Enrique zich op gaan maken om de Supercup in ontvangst te mogen nemen.

Woensdag 17 augustus om 23.00 uur is de return in Camp Nou.

Opstelling Sevilla: Sergio Rico, Ferreira, Escudero (’57 Sarabia), Rami, Mercado, Kranevitter (’69 Ganso), N’Zonzi, Vitolo, Vazquez, Klyotake, Vietto (’56 Yedder)

Opstelling FC Barcelona: Bravo, Mathieu (26’ Digne), Mascherano, Piqué, Sergi Roberto, Iniesta (34’ Deniz Suárez), Sergio Busquets, Rakitiç, Turan (77’ Munir), Suárez, Messi