Nieuws Augustus 2016

18-08

FC Barcelona wint overtuigend Spaanse Super Cup

FC Barcelona heeft voor de twaalfde keer in de clubhistorie de Spaanse Supercup gewonnen. Na de 0-2 in Sevilla van afgelopen zondag waren de Catalanen ook in de return wederom te sterk voor Sevilla: Deze keer bedroeg de eindstand 3-0.

In de eerste helft was de zege al veiliggesteld. Arda Turan en Messi zorgden samen voor de overwinning. Arda tikte al na tien minuten de 1-0 binnen, waarna hij na rust ook voor de verdubbeling tekende. Messi, die een assist gaf bij het openingsdoelpunt, gooide het duel met de 3-0 definitief op slot. Sevilla was echter niet geheel kansloos want in de 32e minuut werd hen nog een penalty toegewezen doordat Umtiti werd bestraft wegens “hands”. Helaas voor Iborra, die de penalty mocht nemen, wist Claudio Bravo de bal vakkundig uit het doel te houden.

Voor Messi was het zijn honderdste doelpunt onder het bewind van hoofdtrainer Luis Enrique.

Voor Luis Enrique is het overigens de eerste keer dat hij samen met zijn team de Spaanse Super Cup wint.

Veel tijd heeft Barça echter niet om deze overwinning te vieren. A.s. zaterdag zullen de heren namelijk alweer in actie komen in de “La Liga”. De aftrap is om 18.15 uur in Camp Nou tegen Betis.

Opstelling FC Barcelona: Claudio Bravo, Sergio , Denis Suárez, Arda Turan, Messi, Mascherano, Munir, Digne, Gomes, Vidal, Umtiti

Opstelling Sevilla: Sergio Rico, Kranevitter, Iborra, Konoplyanka, Correa, Yedder, Sarabia, Ganso, Mercado, Ferreira, Glez