Nieuws Februari 2012

07-02

FC Barcelona wint Laureus Award

Maandagavond heeft FC Barcelona de Laureus Award voor het beste team van het jaar mogen ontvangen. Hiermee versloeg de Catalaanse club de andere genomineerde teams van de Dallas Mavericks, Formule 1 team Red Bull, het nationale rugby team van Nieuw Zeeland, het Engelse nationale cricket team en het Japanse nationale vrouwenvoetbalteam.

Namens FC Barcelona waren voorzitter Sandro Rosell en vicevoorzitter Carles Viarrubí aanwezig op het gala in de Westminster Central Hall in London. Nadat Rosell de prijs in ontvangst had genomen sprak hij zijn dank uit naar alle mensen bij FC Barcelona. Toen hem gevraagd werd naar de laatste Champions League finale, zei Rosell het volgende: “Het is altijd een eer om te spelen tegen Manchester United geleid door de beste coach in de geschiedenis, Sir Alex Ferguson. Ik hoop dat Guardiola ooit ook de beste coach zal worden.

Naast FC Barcelona waren ook Leo Messi, als beste sportman van het jaar en Éric Abidal, als beste comeback genomineerd. Maar in de categorie van Messi, kreeg tennisser Novak Djokovic de Laureus Award. Ook Abidal kreeg geen award, want die ging naar golfer Darren Clarke.