Nieuws Februari 2010

12-02

FC Barcelona genomineerd voor de Laureus prijs

FC Barcelona, in 2009 winnaar van zes bekers, is genomineerd voor de Laureus prijs, de ’nobel’ prijs voor sport.

Op 10 maart aanstaande zal in Abu Dhabi de winnaar bekend worden gemaakt.

Ook Lionel Messi is genomineerd. Er bestaan namelijk diverse prijscategorieën en de Argentijn dingt onder andere met Alberto Contador, tweevoudig winnaar van de Tour de France, Roger Federer, veelvoudig tenniskampioen en Alberto Rossi, veelvoudig motorkampioen, naar de individuele prijs van beste mannelijke sporter.

Met FC Barcelona zijn genomineerd de Los Angeles Lakers, kampioen van de NBA, de honkbalploeg van de New York Yankees, die de wereldseries wonnen, de damesvoetbalploeg van Duitsland, die voor de vijfde achtereenvolgende keer Europees kampioen werd, de Formule 1 stal van Brawn GP en de rugbyploeg van Zuid-Afrika, die in 2008 de prijs wonnen.

Marcel Desailly, lid van de Academie Laureus van de Internationaal Sport, vroegere aanvoerder van het Franse elftal en speler van het elftal dat in 1998 de Wereldbeker won, bevestigde dat “FC Barcelona het afgelopen seizoen het beste voetbalelftal had en de nominatie dan ook volledig verdient. Iedereen in de wereld heeft kunnen genieten van het spel van Barça. In vorm zijn ze onverslaanbaar. Zij hebben de mogelijkheid om de beste spelers te kopen maar nog meer ben ik onder de indruk van hun jeugdopleiding waar spelers zoals Carles Puyol, Xavi Hernàndez, Victor Valdés, Andrés Iniesta en natuurlijk Lionel Messi vandaan komen. Zij vormden de basis van het elftal in het seizoen 2008/2009.”

De Laureus World Sports Awards, die de prestaties belonen in de periode tussen 1 januari en 31 december 2009 worden gerekend tot de belangrijkste prijzen van de internationale sportkalender.