Nieuws Juni 2015

08-06

Fantastisch feest in Camp Nou

Zondagavond laat waren Barcelona en daarna Camp Nou het podium voor één groot Barça-feest, een fantastische afsluiting van een geweldig seizoen. De kersverse winnaars van de historische tweede triplete trokken bovenop een open bus door de Catalaanse hoofdstad met een majestueuze parade dat duizenden Barça-fans op de been bracht.

In Camp Nou werden de bijeengekomen fans getrakteerd op een intro met een stel kinderen die in Barça-bedden gingen liggen en droomden van Barça. Op groot opgetrokken stellages werden video’s met de beste goals van het afgelopen seizoen vertoond werden. Ook een kleurrijke lasershow op muziek bracht de zeventigduizend aanwezigen in extase, wat tot een hoogtepunt kwam toen het team eindelijk het heilige gras op stapte.
Stadionstem Manel Vich presenteerde de stafleden en de spelers één voor één. Leo Messi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta en de nu definitief afscheidnemende Xavi Hernández, de vier aanvoerders, waren de laatsten om de eervolle gang naar het midden van het veld te maken. Eén speler ontbrak, helaas: de winnaar van de Zamora Trofee, keeper Claudio Bravo, die aanstaande donderdag alweer zijn opwachting moet maken met Chili in de Copa América.

Op het veld in Camp Nou was Luis Enrique de eerste die de microfoon ter hand nam en de fans toesprak. Daarna kwam Xavi aan het woord, die daarna tevens als spreekstalmeester optrad. Er was plek voor iedereen, van Iniesta en Messi die hun tevredenheid uitspraken, tot de euforie van Gerard Piqué, het enthousiasme van Dani Alves, het perfecte Catalaans van Pedro Rodríguez en het Spaans van Marc-André Ter Stegen, die met zijn zinnen de handen op elkaar kreeg.

Vlak tegen middernacht kwam de viering ten einde met een ronde om het veld langs de fans met de drie blinkende bekers en een indrukwekkende vuurwerkshow.

Kijk hieronder de hoogtepunten van deze triplete-viering terug!

video: www.fcbarcelona.cat