Nieuws Januari 2009

21-01

Espanyol - Barça 0-0

Barcelona trad niet in volle oorlogssterkte aan tegen stadsgenoot Espanyol. Belangrijkste afwezigen in de basis waren Henry, Eto’o en Messi. Door het drukke programma kregen zij rust. Espanyol verkeerd in een crisis, maar daar is aan het begin duel niets van te merken. Meteen in de eerste minuut creëerde Luis García een grote kans voor de stadsgenoten. Barça was gewaarschuwd. In de 12e minuut kreeg Barça de eerste tegenslag. Márquez moest geblesseerde afhaken, zijn vervanger was de net herstelde Víctor Sánchez. In de 23e minuut kreeg Espanyol zijn tweede grote kans maar Pinto wist de doelpoging te stoppen. Na een half uur hadden de blaugranas nog geen schot gelost op het doel van Espanyol. In de 34e minuut weet Barça eindelijk zijn eerste doelpoging te creëren, maar Iniesta stuitte op Espanyol keeper Kameni. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Luis García nog een grote kans voor Espanyol maar beide ploegen gingen doelpuntloos de kleedkamers in.

Barça begon de tweede helft beter en dat resulteerde in de grootste kans tot dan toe voor de Blaugranas. Bojan weet de bal alleen niet tegen het net te werken. Kort daarna moest Pinto aan de andere kant weer in actie komen na een schot van Nene. In de 67e minuut komt Guardiola met zijn tweede wijziging in het team. Gudjohnsen mag het veld verlaten voor Xavi. Net toen Barça zijn vertrouwde spel weer oppakte kwam Espanyol er met Nene weer goed uit. Pep zette daarna ook zijn laatste wissel in. Messi vervangt Bojan in de voorhoede. Maar ook na deze wissel lukte het de blaugranas niet door de muur van Espanyol spelers te komen. In de lijn van de afgelopen weken is de eindstand van 0-0 misschien een tegenvallende uitslag. Maar als uitgangspunt voor de return in Camp Nou staat Barcelona er goed voor in de Copa del Rey. De grootste tegenvaller is misschien wel het vroege uitvallen van Márquez.

Pinto, Puyol, Márquez (Víctor Sánchez), Cáceres, Sylvinho, Sergio Busquets, Gudjohnsen (Xavi), Keita, Hleb, Iniesta, Bojan (Messi)