Nieuws Maart 2016

30-03

El Clásico in het teken van Cruijff

FC Barcelona zal komend weekend met een speciaal shirt spelen tijdens El Clásico. De Catalanen zullen 'Gràcies Johan' op het shirt dragen.

Daarnaast zal de Champions League-badge vervangen worden door dezelfde tekst. De spelers komen met kinderen het veld op die tevens zo’n shirt dragen. Op de achtergrond zal de tekst van de Cruijff Foundation staan.

De Catalanen eren de voormalig speler en trainer van de club met een groot mozaïek bestaande uit 90.000 bordjes. Op de mozaïek zal eveneens de tekst 'Gràcies Johan' komen te staan.

Voor het duel is er een minuut stilte en wordt er in Camp Nou een video getoond met hoogtepunten uit de carrière van Cruijff.

Alle 8 (ex-)voorzitters die nog in leven zijn, zullen komende zaterdag ook aanwezig zijn. Agustí Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell en de huidige preses Josep Maria Bartomeu zullen met elkaar bij het eerbetoon aan Cruijff aanwezig zijn. Zij ondertekenden eerder al gezamenlijk een brief, die eind vorige week werd gepubliceerd, waarin de iconische Amsterdammer werd bedankt voor de unieke erfenis die hij bij Barcelona met zijn voetbalvisie heeft achtergelaten.