Nieuws Maart 2016

06-03

Eibar - FC Barcelona 0-4

FC Barcelona heeft zondagmiddag op bezoek bij Eibar met 0-4 weten te winnen, waarmee de ploeg de twaalfde competitiezege op rij boekte en de ongeslagen reeks wist uit te breiden naar zesendertig opeenvolgende duels. In Baskenland was Neymar afwezig door een schorsing, maar desondanks was ook vandaag een succesvol aanvalstrio aanwezig. Munir, Messi en Suárez straften de verdedigende fouten van het dappere Eibar genadeloos af, en op deze manier blijft Barcelona ongenaakbaar aan kop in Spanje. Met 71 punten volgen Atlético en Real Madrid op respectievelijk 8 en 12 punten, terwijl Barcelona met nog 10 duels voor de boeg het puntenrecord onder leiding van wijlen Tito Vilanova nog kan verbeteren, wat 100 punten bedraagt.

Barcelona en Eibar gingen beiden fel van start, terwijl Eibar, evenals Rayo donderdag, brutaal begon. Met een kopkans lieten de gastheren direct van zich horen, maar uiteindelijk was het toch Barcelona dat al na acht minuten toe kon slaan, toen Munir een perfecte voorzet van El Pistolero Suárez binnen wist te tikken. Barcelona probeerde de eerste helft op halve kracht uit te voetballen, maar Eibar liet dit niet toe en dwong Barcelona tot alertheid. Meermaals kwam Eibar dichtbij een doelpunt, maar uiteindelijk scheelde het steeds enkele centimeters, en Barcelona vond vijf minuten voor de rust de perfecte counter. Messi ontving de bal op de helft van Eibar, en liep langs alles en iedereen om diagonaal de 0-2 in de hoek te schieten. In de tweede helft werd het gaspedaal flink teruggenomen doordat de zege al zeker was, en Eibar ook geen vuist wist te maken tegen het hechte en momenteel onverslaanbare Barcelona. Het eerste half uur na rust was dan ook weinig verheffend, met als uitzonderingen enkele kleine kansjes van Suárez.

Een kwartier voor tijd kwam de derde treffer echter alsnog, nadat een handsbal werd bestraft met een strafschop in Catalaans voordeel. Barcelona miste al zeven strafschoppen, maar Messi faalde niet vanaf elf meter en wist met een heuse panenka het lot van Eibar te beslechten. Vlak voor tijd voegde Suárez daad bij woord en wist hij ook zijn steentje bij te dragen, door met een mooie knal de 0-4 aan te tekenen. Door de zege van FC Barcelona gaat de ploeg in een absolute topvorm toewerken naar het thuisduel tegen Getafe, dat een week later op het programma staat. Lionel Messi schroefde zijn seizoenstotaal op naar 21, terwijl Suárez de teller op 26 heeft staan. Hiermee staan beide sterren nog onder Cristiano Ronaldo, al voert Suárez wel de lijst van assists aan. Enrique is ongetwijfeld lyrisch over de huidige vorm.

Opstelling Barça: Bravo; Alves, Piqué ('80 Bartra), Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets ('80 Vermaelen), Arda ('80 Sergi Roberto); Munir, Messi, Suárez