Nieuws December 2019

17-12

De Jong enthousiast voor Clásico

De Nederlandse middenvelder staat woensdag tegenover zijn eerste Barça v Real Madrid-wedstrijd

Frenkie de Jong gaat zijn eerste Clásico beleven. De Nederlandse voetballer, die in de Champions League van vorig seizoen al tegenover Real Madrid stond tijdens het spelen voor Ajax, legde zijn gevoelens uit in de aanloop naar de wedstrijd van woensdag in Camp Nou in een interview met de media van de club.

Zijn eerste Clásico

"De wedstrijd van vorig jaar met Ajax was heel bijzonder, maar nu is het een andere wedstrijd en ik zit in een ander team, dus het zal anders zijn. Ik ben echt enthousiast omdat het mijn eerste Clásico zal zijn. Ik heb alle anderen gevolgd op televisie en waar ik het meest van genoot was de 5-0 in Camp Nou."

"Spelen tegen Real Madrid is altijd speciaal. Ook zal mijn familie me komen bezoeken en ze zullen zeker een spectaculaire sfeer ervaren."

De wedstrijd in zijn hoofd

"Twee van de beste teams ter wereld komen samen op het veld. We zullen proberen het spel te domineren, zoals we altijd doen. Ik weet niet hoe ze het zullen benaderen, maar we zullen dingen op dezelfde manier doen als elke andere andere wedstrijd: balbezit hebben, veel kansen creëren en plezier bieden aan de Barça-fans."

"De competitie is erg gelijkmatig en ik denk dat dat goed is omdat er meer spanning zal zijn."

De wedstrijd tegen Madrid met Ajax

"Het was een heel speciale game voor ons. Sterker nog, ik zou zeggen dat de beste die we speelden was in Santiago Bernabéu. Het was een verrassing voor iedereen die de wedstrijd keek. De 1-4 in hun stadion, we elimineerde ze en met goed voetbal... ik heb een goede herinnering aan die wedstrijd."

De Nederlandse Clásico

"In Nederland hebben we ook een Clásico, de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Het heeft minder impact dan wat hier wordt gespeeld, maar in Nederland praat iedereen erover. De sfeer is anders dan de andere wedstrijden. Je kunt de spanning voelen in het stadion ... Dit zijn de wedstrijden die een speler altijd wil spelen."

Overwinningen tegen Dortmund en Atlético

"Het zijn overwinningen die ons helpen als team te groeien omdat ze meestal erg moeilijk zijn. Je wint zelfvertrouwen wanneer je ze wint en zelfs nog meer als het team goed speelt. Ik denk dat we nog steeds beter kunnen spelen, maar het team evolueert en we zijn beter gaan spelen in elke wedstrijd."

"De winst op Atlético Madrid, dat altijd erg moeilijk is, gaf ons veel vertrouwen."

Fort Camp Nou

"Spelen in Camp Nou helpt ons veel. Onze tegenstanders zien het ook, en ze weten dat het het grootste stadion van Europa is. Vooral dit seizoen doen we het goed als gastheren en hopelijk blijven we hier wedstrijden winnen en scoren veel goals voor onze fans."

Messi en Suárez

"Iedereen weet hoe belangrijk Messi voor ons is. Het is niet langer verrassend als hij drie doelpunten scoort in een wedstrijd. Hij is zoveel beter dan de rest. Elk team dat tegenover Messi staat, is altijd nerveuzer, ik ook."

"Suárez heeft een geweldig seizoen en scoort prachtige doelpunten. Hij kreeg vorig jaar een hattrick tegen Real Madrid en hopelijk doet hij het dit seizoen weer."

Het verschil tussen La Liga en de Eredivisie

"Ik denk dat het niveau van voetbal in de Spaanse competitie hoger is dan in Nederland. Hier proberen de meeste teams bijvoorbeeld te spelen door vanaf achteruit op te bouwen, en daar niet zo veel. Plus, de rivalen in de competitie zijn moeilijker, wat een stuk beter is omdat iedereen wil winnen."

"In het begin was er altijd een periode van aanpassing, maar in deze eerste maanden bij Barça voelde ik me zelfverzekerder en comfortabeler. Iedereen heeft me veel geholpen, zelfs de mensen op straat - ik ben zeer welkom geweest vanaf het begin. Ik kende de stad al omdat ik op vakantie hier ben geweest. Mijn teamgenoten hebben plaatsen aanbevolen om te bezoeken of te eten en ik voel me er thuis."

Foto: www.fcbarcelona.com