Nieuws Oktober 2013

01-10

Celtic-Barça 0-1

Barcelona speelde dinsdagavond het tweede duel in de groepsfase van de Champions League. In een uitverkocht Celtic Park was de kampioen van Schotland de tegenstander. Vorig jaar werd dit duel ook gespeeld. Toen wist de thuisploeg te winnen. Nu trokken de Blaugranas aan het langste eind.

Zoals verwacht moest Barcelona opboksen tegen de groene muur van Celtic. Zonder Messi was het Cesc die als valse spits moest gaan zorgen voor de doelpunten. De Catalaan had het alleen moeilijk in de kleine ruimte. Een aantal schoten van ver wisten ook niet het gewenste resultaat te behalen. Neymar schoot naast en Iniesta over. De grootste mogelijkheden van Blaugrana kant kwamen van Neymar en Xavi. Eerst was het Neymar die uit een voorzet van Alves knap voor zijn man kwam en zijn schot net naast zag gaan. Xavi schoot een vrijtrap binnen de palen die met moeite door doelman Forster tot hoekschop werd verwerkt. Voor Celtic mocht Samaras Valdes nog een keer testen. De doelman kwam goed uit om een doelpunt te voorkomen.

De tweede helft probeerde Barcelona het weer vol op de aanval. Wederom kwamen ze er lastig door. Een opmerkelijk actie kwam van Brown. De Celtic speler moest aan de noodrem trekken toen Neymar weg leek te zijn. Na het neerhalen van de Braziliaan trapte Brown alleen nog na. Dit resulteerde in een rode kaart waardoor de Schotten door moesten gaan met 10 man. Uiteindelijk wist Barcelona te profiteren van de man meer situatie. Een voorzet van de net ingevallen Alexis werd knap tegendraads binnen gekopt door Cesc. Het laatste kwartier kregen de blaugranas dan ook wat meer ruimte. Neymar kwam hierdoor 2 keer dichtbij een verdubbeling van de score maar beide keren stond Forster in de weg.

Het blijft altijd lastig om te spelen tegen een opponent als Celtic. In tegenstelling tot vorig seizoen wist Barcelona het vele balbezit wel om te zetten in winst. Met het gelijkspel tussen Ajax en AC Milan lijkt Barcelona al op rozen te zitten met 6 punten.

Opstelling Barça: Valdes, Alves, Bartra, Pique, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Cesc en Neymar

Gerelateerd nieuws