Nieuws Oktober 2010

11-10

Brazilië - Iran 3-0

Brazilië versloeg donderdagavond in Abu Dhabi het Iraanse team met 3-0, waarbij coach Mani Menezes met de volle winst zijn debuut maakte na een trainingskamp in Barcelona afgelopen maand. Daniel Alves speelde een grote rol; zijn Barça-teamgenoot Adriano bleef op de bank.

In hetzelfde stadion waar hij Barça hielp de Wereldbeker voor Clubs binnen te halen, scoorde Alves uit een vrije trap na dertien minuten de eerste goal, die de basis legde voor een overtuigende winst. Na de rust voegde Pato (AC Milan) daar een tweede aan toe en in de negentigste minuut maakte Nilmar (Villarreal) het af met een derde goal. Alves speelde de volle negentig minuten bijna precies vier jaar nadat hij door Dunga voor het eerst opgeroepen werd voor de Braziliaanse selectie.

Opstelling Iran: Rahmati, Kaebi, Asadi, Sadeghi, Hosseini, Kazemi, Shojaie (73’ Bagheri), Nekounam, Mahdavikia, Karimi en Hashemian.

Opstelling Brazilië: Victor, Santos, Luiz, Thiago, Daniel Alves, Lucas (81’ Wesley), Ramires (67’ Sandro), Eduardo (60’ Giuliano), Robinho (67’ Nilmar), Pato en Coutinho (Elias).