Nieuws Mei 2014

18-05

Bartomeu: "Barça filosofie blijft"

De president van Barça, Josep Bartomeu, is in een interview ingegaan op de toekomst van de Catalaanse club. “Er staan een aantal veranderingen te wachten. Het bestuur heeft een aantal dingen besloten. Deze worden in de komende tijd duidelijk gemaakt”, aldus Bartomeu, die vervolgde met: “Een aantal spelers hebben afscheid genomen, maar de Barça-filosofie zal gehandhaafd blijven.”

Dit seizoen is alleen de Spaanse Supercup gewonnen. Bartomeu heeft begrip voor het feit dat de fans teleurgesteld zijn dat dit slechts de enige prijs van het seizoen is: “We hebben onze doelen niet gehaald, dus ik snap de supporters. Wij zijn zelf ook niet blij met dit seizoen, maar we hebben een geweldig team, dat tot het laatst heeft gevochten voor het kampioenschap.” De preses van Barça feliciteerde Atlético Madrid met het behalen van het kampioenschap: “Atlético heeft een fantastisch team, dus bij deze feliciteer ik hun met het kampioenschap.”

Door het mislopen van het kampioenschap heeft Tata Martino de Blaugrana’s verlaten. Bartomeu wist hierover het volgende te zeggen: “Zijn vertrek stemt ons droevig, want we waarderen hem enorm. Hij is een geweldig persoon en hij heeft een goede indruk achter gelaten.”