Nieuws Augustus 2016

17-08

Barcelona - Sevilla

Woensdagavond, 17 augustus om 23.00 uur verdedigen de Catalanen in Camp Nou hun 0-2 voorsprong tegen Sevilla om de Spaanse Super Cup.

FC Barcelona verloor de voorgaande 2 edities van de Spaanse Supercup maar lijkt nu zo goed als verzekerd van de overwinning. Alleen een enorme stunt kan Sevilla de thuisploeg nog van haar 1e hoofdprijs van het seizoen afhouden.

Als vanzelfsprekend wil Luis Enrique nog niet al te veel op de zaken vooruit lopen: We hebben goed gespeeld, maar de strijd is nog niet beslist. Sevilla heeft het ons bij tijd en wijlen knap lastig gemaakt. Zij creëerden met name in de 1e helft veel open kansen en wij geen één. Mathieu en Iniesta vielen beiden geblesseerd uit, maar de nieuwe versterkingen bij de Blaugrana's, Digne en Denis Suárez, toonden zich waardige vervangers. Daarnaast is het MSN trio nog altijd niet compleet omdat Neymar Jr.  ontbreekt vanwege zijn deelname aan de Olympische Spelen.

Al met al wordt het weer een leuke wedstrijd om naar uit te kijken!

De (vermoedelijke) opstelling van FC Barcelona: Bravo, Jordi Alba, Mascherano, Piqué, Sergi Roberto, Deniz Suárez, Sergio Busquets, Rakitiç, Arda Turan, Luiz Suárez, Messi

De (vermoedelijke) opstelling van Sevilla: Sergio Rico, Mercado, Pareja, Rami, Mariano, Iborra, Nzonzi, Vazqueez, Kiyotaka, Ben Yedder, Vitolo