Nieuws Augustus 2017

08-08

Barça wint Trofeu Joan Gamper

FC Barcelona heeft de 52ste editie van de Trofeu Joan Gamper weten te winnen.
Het elftal ging maandagavond in het laatste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen de strijd aan met Chapecoense, maar had in eigen huis uiteindelijk geen kind aan de Braziliaanse club: 5-0

Chapecoense was door FC Barcelona uitgenodigd voor de traditionele openingswedstrijd in Camp Nou, nadat een vliegramp in november vorig jaar het leven kostte aan 19 van de 22 selectiespelers van de club. Nadat de aftrap was verricht door twee overlevenden van de ramp, ging FC Barcelona meteen goed van start. De ploeg van Valverde had vrij weinig moeite met Chapecoense en liep binnen dertig minuten uit naar een riante voorsprong. Gerard Deulofeu opende in de zesde minuut de score na een briljante aanval over diverse schijven, waarna Sergio Busquets de voordelige marge voor Barcelona vrijwel onmiddellijk verdubbelde met een fraai afstandsschot. De thuisploeg nam daarna wat gas terug, maar zou nog voor het verstrijken van het eerste half uur op een 3-0 voorsprong komen via Lionel Messi. De Argentijn ging een combinatie aan met Deulofeu en kon vervolgens van dichtbij scoren.
Na de rust trof Barca nog 2 maal doel, de 4-0 via Luis Suárez na een combinatie met Messi en als afsluitende 5-0 een schot van dichtbij door Denis Suaréz.

Echter het hoogtepunt van de wedstrijd was de publiekswissel die Alan Ruschel nog in de eerste helft kreeg. De verdediger was een van de overlevenden van de vliegramp en werd tien minuten voor rust onder luid applaus naar de kant gehaald. Jasper Cillessen maakte in de tweede helft zijn opwachting aan de kant van Fc Barcelona, dat zondagavond Real Madrid treft in het eerste duel om de Spaanse Super Cup.