Nieuws September 2018

23-09

Barça speelt gelijk

Barça start zonder Umtiti, Rakitic en Sergi Roberto.Voor hun in de plaats spelen Arthur Melo, Lenglet en Arturo Vidal.Het tempo is gelijk hoog.In de 6" volgt een corner van Girona, die door Adey in de handen van Marc André ter Stegen wordt gekopt. Messi krijgt de bal en dribbelt langs 3 man en schiet de bal net naast.

Arturo Vidal laat zien waarvoor hij aangekocht is en hij blijft sterk aan de bal en passt door het midden naar Messi die de bal in 1 keer links naast doelman Bono schiet, 1-0 (19").

Er volgt een periode met balverlies van Barça, mooie pass op Portu die Ter Stegen uitkapt, maar zijn inzet wordt door Piqué op de lijn gekeerd.

Rode kaart

In de 35" volgt er na raadpleging van de Var door scheidrechter Gil Manzano een rode kaart voor Lenglet na een elleboog op Perepons. Barça is hierdoor van slag en dit wordt afgestrafd. Hoge bal op Christian Stuani hierop reageert Pique half en Stuani schiet de 1-1,(45") binnen. Dit is de ruststand.

De 2de helft start met een wissel Umtiti voor Dembélé. Girona geeft gas Piqué maakt een overtreding in het strafschopgebied op Portu die opkrabbelt en zijn schot wordt gestuit door Ter Stegen, Stuani neemt de afvallend bal op zijn slof en schiet Girona op voorsprong 1-2 (51") een sensatie voor de ploeg van ex Barça B trainer Eusebio Sancristan hangt in de lucht.

Valverde grijpt in en wisselt, Rakitic en Coutinho vallen in voor Arthur en Vidal. Messi krijgt een vrije trap en krult deze op de lat.Even later is het toch raak, Messi passt op Suárez en de bal gaat via de knie van doelman Bono de lucht in.Piqué kopt deze bal in de hoek buiten bereik doelman Bono, 2-2.(63").

Barça probeert het nog maar komt niet meer tot scoren, en staat gedeeld met Real Madrid op de 1ste plaats in La Liga met een beter doelsaldo.

Foto:www.fc.barcelona.com