Nieuws Augustus 2017

14-08

Barça-Real Madrid 1-3

De eerste confrontatie tussen Barcelona en Real Madrid in de Supercopa is geëindgid in een 1-3 overwinning voor de Madrilenen.

De eerste helft deed absoluut geen eer aan het in het oog springende affiche van deze wedstrijd. Luis Suárez stichtte een paar keer gevaar namens de thuisploeg, maar uiteindelijk kwam de grootste kans op naam van Gareth Bale. Zijn schot werd gekeerd door Marc-André Ter Stegen.

De Duitser was kort na rust wel geklopt, nota bene door zijn teamgenoot Gerard Piqué. De verdediger gleed ongelukkig tegen een lage voorzet aan en tekende zo onbedoeld voor de 0-1. Daarna bracht Real Madrid Cristiano Ronaldo in. De Portugees leek nog even voor de 0-2 te zorgen, maar hij stond buitenspel. Verder bracht Ter Stegen fraai redding op een kans van Marcelo Real leek het allemaal onder controle te hebben, maar kort na een kans voor Sergio Busquets kregen de Catalanen een strafschop. Suárez werd neergelegd door Keylor Navas, waarna Lionel Messi foutloos bleef. Zijn eeuwige rivaal herstelde niet veel later de voorsprong. Ronaldo krulde de 1-2 in de verre hoek. Bij de festiviteiten trok de Portugees zijn shirt uit, waarna hij een minuut later op een schwalbe werd betrapt. Zodoende kon hij met rood inrukken en moest Real de slotfase met tien man door zien te komen. Met een pegel bepaalde Marco Asensio de eindstand op 1-3.

Aanstaande woensdag de return van de finale om de Supercopa.