Nieuws April 2017

26-04

Barça - Osasuna 7-1

De blaugranas kregen enkele dagen na winst in el Clásico Osasuna op bezoek. In het eigen Camp Nou wist het team van Luis Enrique met 7-1 te winnen van de Basken.

De Catalanen hadden vanaf het begin van het duel het overwicht. Lionel Messi wist na twaalf minuten de bal te heroveren en Barça met een fraaie lob op 1-0 voorsprong te zetten. In het verdere verloop van de eerste helft bleef het eenrichtingsverkeer. Toch duurde het tot de 30e minuut voordat het team van Luis Enrique hier gebruik van maakte. Messi kon van afstand aanleggen, maar dit schot ging naast. Uit de hoekschop die volgde, wist André Gomes hard binnen te schieten. In het restant van het eerste bedrijf werden er geen grote kansen meer gecreëerd. Hierdoor werd de ruststand 2-0.

Na rust kwamen de bezoekers meer uit de schulp en kregen na twee minuten een vrije trap na een overtreding van Sergio Busquets een vrije trap. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Roberto Torres. Het antwoord van Barça liet niet lang op zich wachten. Gomes gaf in de eerstvolgende aanval de bal voor, maar werd gemist door Paco Alcácer en Denis Suárez. Uit de corner die volgde, kopte Mascherano goed, maar de kopbal belandde tegen de paal. Nog binnen het uur wisten de blaugranas het verschil op 2 treffers te brengen. Na een hoekschop schoot Gerard Piqué tegen de paal, waarna Gomes de rebound wel binnen wist te schieten. Slechts vier minuten later was het Messi die zich ook zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen. La Pulga kreeg alle tijd om vanaf de rand van het strafschopgebied te schieten, en bracht de stand op 4-1. Paco Alcácer wist er ook weer enkele minuten later 5-1 van te maken. Halverwege de tweede helft werd Denis Suárez in het strafschopgebied onreglementair naar de grond gewerkt. De scheidsrechter gaf de blaugranas een penalty. Deze werd hard door het midden binnengeschoten door Javier Mascherano, 6-1. Hierna was het duel beslist. Alcácer wist er in de slotfase van de wedstrijd nog de 7-1 binnen te werken.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Mascherano, Piqué, Digne, Gomes, Rakitić, Busquets, Denis Suárez, Arda Turan, Alcácer en Messi (63’ Aleñá)