Nieuws Augustus 2017

04-08

Barça genomineerd voor Laureus Award

Weet u het nog? Op 8 maart van dit jaar vond een van de grootste come backs uit de historie van het voetbal plaats. Barça won thuis in de return van de achtste finale met 6-1 van Paris Saint Germain en maakte zo de 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goed.

Met rust stonden de blaugranas met 3-0 voor. Hierdoor werd het geloof in de Remontada nog sterker. Een tegentreffer aan Parijse kant luidde een knotsgekke slotfase van het duel in, waarin Barça in de laatste minuten nog drie maal wist te scoren. Sterker nog, na de 6-1 van Sergi Roberto was de vreugde uitbarsting zo gigantisch, dat in het seismologisch centrum in Barcelona de sterkste beving van de laatste vijf jaar werd opgemerkt.

Voor deze come back zijn de Catalanen genomineerd voor het Laureus Sportmoment van het Jaar. Andere genomineerden zijn de Afghaanse skiërs
Sajjad Husaini en Ali Shah Farhang, marathon loopster Kathrine Switzer, het afscheid van Francesco Totti bij AS Roma en het afscheid van Kimi Raikkonen uit de Formule 1. Kijk HIER voor meer informatie en het stemmen.