Nieuws Maart 2017

04-03

Barça - Celta de Vigo 5-0

Barça moest weer in de achtervolging nadat aartsrivaal Real Madrid 's middags een overwinning had geboekt. Tegen Celta de Vigo, de club die Barça in oktober de laatste nederlaag in de Primera Division had toegebracht (4-3).
Het MSN-supertrio had er zin, dat was te zien in de beginfase. Maar tot echte kansen leidde het nog niet. Wel in de 14e minuut een ouderwetse tiki-taka-combinatie tussen Messi en Neymar, die de doelman van Celta voor het eerst serieus aan het werk zette. Die had echter geen moeite met het schot.
Diezelfde doelman had in de19e minuut alle geluk aan zijn zijde toen eerst Suárez, na een briljante passeeractie, de paal raakte en in de rebound Messi diezelfde paal op zijn weg vond. Vlak daarna was het Neymar die aan zijn belager ontsnapte en een penalty werd onthouden.
Een doelpunt kon niet uitblijven. In de 24e minuut was het zover. Messi die zichzelf schitterend vrij speelde en met een bekeken schot van een meter of twintig doelman Alvarez het nakijken gaf. Barça bleef gretig.
Rafinha had de kans op 2-0 na een briljante cross-pass van Rakitiç over 40 meter, maar mistte net de snelheid om door te stomen naar het doel. In de 40e minuut al weer het volgende hoogstandje. Messi vond Neymar, die met een briljante voetbeweging de bal over Alvarez kon lobben. Het was het wapenfeit voor de rust, die dus met een  2-0 voorsprong voor Barça aanbrak.
De 2e helft hetzelfde beeld van een gretig Barça. Een geweldige run van Sergi Roberto leidde net niet tot een goal en de twee kansen voor Piqué en Neymar in dezelfde minuut werden ook niet benut. Maar in minuut 57was het weer raak. Messi, Neymar en Rafinha stonden aan de basis van de goal van Rakitiç. Hoewel het leek op buitenspel, werd het doelpunt goedgekeurd.
Vier minuten later een hoogtepunt voor Umtiti. Op aangeven van Alba en Messi scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Barça.
De koek was nog niet op, want 3 minuten later was het weer Messi die door de defensie van Celta sneed. Nu maakte hij het zelf af: 5-0.
Pas hierna werd het tempo iets lager. Overigens zonder dat Celta gevaarlijk kon worden. Barcelona behield de concentratie. Het leek op een generale repetitie voor het belangrijke CL-duel tegen Paris Saint Germain, waarin de 4-0 achterstand moet worden weggewerkt.
Messi en Suárez lieten  nog een hoogstandje zien, waarbij Messi zijn maatje voorin wilde laten scoren, waar hij beter zelf had kunnen afmaken. Ook de volgende kans van Suárez in minuut 82 was niet aan hem besteed. Hij bleef derhalve droog staan.
Er werd dus verder niet meer gescoord in Cap Nou, hoewel met name Messi nog wel enkele zeer fraaie staaltjes liet zien aan de bijna 90.000 toeschouwers.
Een Barça in vorm liet zien dat zelfs de 4-0 achterstand op Paris Saint Germain de Fransen nog nerveus kan maken.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto (68. Iniesta), Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Rafinha, Busquets (61. Mascherano), Rakitić, Messi, Luis Suárez, Neymar (70. Denis Suarés)

24. 1-0  Messi
40. 2-0  Neymar
57. 3-0  Rakitiç
61. 4-0  Umtiti
64. 5-0  Messi