Nieuws Maart 2018

18-03

Barça - Bilbao 2-0

FC Barcelona heeft op zondagmiddag met 2-0 van Athletic Bilbao gewonnen. In eigen huis gaven goals van Alcácer en Messi de doorslag, waardoor Barcelona het gat met Atlético Madrid ziet toenemen tot 11 punten. Atlético verloor een belangrijk duel op bezoek bij Villarreal. Barça kan de competitie bijna niet meer mislopen en is nog altijd ongeslagen.

Tegen Bilbao speelde Barça in eigen huis een enorm goede eerste helft. Er werd naar hartelust gecombineerd en Messi, Dembélé en Coutinho beproefden als snel het geluk. Een aantal fabelachtige reddingen van doelman Kepa zorgden er echter voor dat er voor rust nog geen monsterscore op het scorebord was te vinden. Barça had al wel tweemaal gescoord. Eenmaal kon Paco Alcácer na slecht verdedigen rustig inschieten uit een voorzet van Jordi Alba, terwijl Messi een pass van Dembélé tot snoeiharde treffer kon promoveren. Bilbao daarentegen kwam niet dichtbij, terwijl Barcelona via onder andere Coutinho nog de lat raakte. In de tweede helft gebeurde er weinig meer. Barça speelde het duel rustig uit en Bilbao was niet bij machte de spanning terug te brengen in het duel, ook niet toen oude vos Aduriz nog terugkwam. Iniesta viel nog wel in en had enkele hoogstandjes in huis in een voorstelling van een half uur. Barça staat na 29 wedstrijden op 75 punten. 

Opstelling Barça: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Coutinho ('85 Andre Gomes), Rakitic, Paulinho; Dembélé ('64 Iniesta), Messi, Alcácer ('74 Vidal)

Foto: www.fcbarcelona.cat