Nieuws December 2012

16-12

Barça - Atletico Madrid 4-1

In een hoogstaand duel heeft Barça zeer goede zaken gedaan. De ploeg van Tito Vilanova won van een sterk Atletico Madrid. Of kunnen we beter zeggen van Radamel Falcao. Vooral de eerste helft liet de Colombiaan zijn klasse zien. De tweede helft was voor zijn Zuid-Amerikaanse collega Lionel Messi.

Barça begon met goed combinatiespel aan het duel maar liepen steeds stuk tegen de verdediging van Atletico Madrid. De bezoekers stonden sterk en kwamen er zelfs enkele keren levensgevaarlijk uit. Valdés kwam met de schrik vrij toen een kopbal van Falcao op de paal belandde. Even later nam Atletico een vrije trap snel richting Falcao die richting de goal van Valdés stoomde. De Colombiaan tikte de bal net naast de goal. Zonder dat de Blaugranas een kans hadden gekregen was het bij Falcao drie keer scheepsrecht. Op snelheid passeerde hij Sergio Busquets alsof die stilstond. Alleen voor Valdés faalde hij deze keer met een mooi lobje niet. De voorsprong duurde niet heel lang. Uit het niets krulde Adriano de bal van 20 meter prachtig de kruising in; een wereldgoal. Net voor de rust wisten de Blaugranas zelfs nog op voorsprong te komen. Na een hoekschop kreeg Busquets de bal uit de kluts. De middenvelder bleef koel, kapte een man uit en schoot hard tegen de netten.

De tweede helft was de angel er wel uit bij de bezoekers. Falcao was nagenoeg onzichtbaar en de Catalanen konden goed het vertrouwde spelletje spelen. Wie anders dan Messi bekroonde het goede spel ook met een doelpunt. Een bekeken schot van ver buiten de 16 buiten het bereik van doelman Courtois zorgde voor de 3-1 in het voordeel van Barça. De Blaugranas kwamen verder niet meer in de problemen. Atletico leek nog wel in scoringspositie te komen maar Falcao controleerde de bal met de hand in de 16 dus dat leverde hem niets op. Iniesta was voor Barça dichtbij een nieuwe treffer. Zijn schot, die van richting veranderde, werd sterk gekeerd door het been van Courtois. Toch kwam Barcelona op 4-1. Een fout in de verdediging werd afgestraft door Messi die rustig binnen lobte; de 90e van 2012 voor de Argentijn.

FC Barcelona is nog steeds ongeslagen dit seizoen. De ploeg van Tito Vilanova heeft maar liefs 46 van de mogelijk 48 punten binnen. Daarbij opgeteld dat Messi topscoorder is met 25 doelpunten in 16 duels, zijn de Blaugranas nu al bezig aan een legendarisch seizoen. Barça staat nu 9 punten los van de nummer twee Atletico Madrid en 13 punten van de nummer drie Real Madrid.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Adriano (85' Alves), Piqué, Puyol, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro (80' Villa), Alexis (75' Thiago) en Messi

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd van Sport1.