Nieuws Maart 2009

08-03

Barça - Athletic de Bilbao 2-0

FC Barcelona heeft weer afstand genomen van naaste achtervolger Real Madrid door zaterdagavond in eigen huis te winnen van toekomstig tegenstander in de finale van de Copa del Rey Athletic de Bilbao. De overwinning was uiterst verdiend maar kwam toch nog relatief moeizaam tot stand.

Zo was de eerste grote kans voor de Basken. Een dieptepass bereikte Fran Yeste die net niet buitenspel stond. Maar oog in oog met Valdés wist hij het hoofd niet koel te houden. Kort hierna was het aan de andere kant wel raak. Een scherpe vrije trap van Xavi werd bij de eerste paal fraai ingekopt door Sergio Busquets. Vlak voor rust kregen de blaugranas ook nog een ideale mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Een fraaie actie van Iniesta werd onregelmentair gestuit door Gurpegui. Een penalty was het gevolg en Messi wist hier wel raad mee.

Het publiek in Camp Nou ging er de tweede helft nog eens even goed voor zitten. In de wetenschap dat er tegelijkertijd een clash gaande was in Madrid stormde Barcelona op het doel van keeper Iraizoz. Iniesta schoot fraai een bal op de paal, terwijl een inzet van Eto'o op de lat uiteen spatte. Ook een doelpoging van Piqué werd nog van de doellijn gehaald. En of het nog niet genoeg was schoot Eto'o in de slotfase nog maar eens een keer op de paal.

Doordat Real Madrid thuis niet wist te winnen van stadsgenoot Atletico Madrid is de kloof tussen beide rivalen weer opgelopen naar 6 punten. Enig minpuntje van de avond was het uitvallen van Puyol, die er nu naar uitziet voor drie weken aan de kant zal moeten blijven.

FC Barcelona : Valdes, Puyol, Marquez, Pique, Sylvinho, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Eto'o, Henry

Athletic de Bilbao : Iraizoz, Iraola, Gurpegi, Amorebieta, Koikili, Orbaiz, Martinez, Susaeta, Gabilondo, Yeste, Llorente