Nieuws Mei 2013

12-05

Atlético Madrid-Barça 1-2

Het ging helemaal nergens om. FC Barcelona was zaterdagavond zonder te spelen kampioen geworden na punt verlies van Real Madrid. Stadsgenoot Atlético Madrid maakt zich klaar voor de bekerfinale van vrijdag. Alle ingrediënten voor een draak van een wedstrijd. Toch wist Barcelona de 3 punten te pakken in Vicente Calderón.

Voor het duel stonden de spelers van Atlético traditie getrouw in een erehaag om de kersverse kampioen te eren. Dat was misschien wel het hoogtepunt van de eerste helft. Het was niet om aan te zien. Beide ploegen toonde geen intentie om de mensen in Vicente Calderón en voor de TV te boeien. Voor Atlético Madrid schoten Falcao en Koke een keer op doel. Voor Barcelona waren het Messi en Tello die een poging deden. Laatstgenoemde kwam misschien nog wel het meest dichtbij.  De linksbuiten krulde de bal goed maar ging net langs de verkeerde kant van de paal. Het vervelende nieuws van de eerste helft was de wissel van Alves. De Braziliaan werd uit voorzorg gewisseld voor Bartra.

De tweede helft werden dan toch doelpunten gescoord. De thuisploeg kwam vrij snel op voorsprong. Hier was het laconieke spel van Barcelona goed te zien. Een aantal verdedigende fouten gaf Falcao de kans om de openingstreffer te maken. De Colombiaan schoot de bal met een punter langs Pinto in de goal. Door de achterstand en een niet geheel fitte Adriano was Vilanova genoodzaakt om 3-4-3 te spelen. Villa en Busquets betraden het veld voor Song en Adriano. Deze 3-4-3 werd alleen al snel 3-3-3 nadat ook Messi het veld genoodzaakt moest verlaten vanwege weer een spierblessure. De Argentijn wil maar niet fit worden. Na het verlaten van Messi was het wel Barcelona dat langszij kwam met 10 man. Na een een-twee tussen Alexis en Cesc frommelde de Chileen de bal voorbij Courtouis na een verkeerde aanname. Barcelona wist zelfs de volledige winst naar zicht toe te trekken. Villa schoot de bal half raak en kwam via via ongelukkig voor Atlético toch tegen de netten. Gabi kreeg het eigen doelpunt uiteindelijk op zijn naam. Een onfortuinlijke bal aangezien hij gewoon naast zou gaan.

Kortom, zomeravond voetbal die zorgde voor 3 gelukkige punten. Daar tegenover moesten Alves, Adriano en Messi het veld verlaten vanwege een blessure. Zoals aangegeven, de Argentijn wil maar niet fit worden. Tijd voor een mooie vakantie voor de blaugranas. Maandag zullen Tito en de zijne gehuldigd worden in de straten van Barcelona.

Opstelling Barça : Pinto, Alves (Bartra '42), Piqué, Adriano (Villa '60), Alba, Song (Busquets '60), Iniesta, Cesc, Alexis, Messi en Tello