Nieuws Augustus 2016

28-08

Athletic Bilbao - Barça 0-1

De blaugranas hebben zondagavond het uitduel van Athletic Bilbao gewonnen. In San Mamés werd het 0-1 door een treffer van Ivan Rakitić. De coach heeft hiermee zijn honderdste zege behaald in dienst van Barça.

Beide teams begonnen sterk aan het duel. Het tempo in de openingsfase lag daarom ook hoog met kansen over en weer. Hierdoor was het een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Na twintig minuten wist Arda Turan met een fraaie voorzet Rakitić te bereiken. De Kroaat wist met een kopbal Barça op voorsprong te zetten. Nog voor rust kreeg Arda de score te verdubbelen, maar de Turk had pech in de afwerking.

Na rust probeerden de Basken via Raúl Garcia en Inaki Williams op gelijke hoogte te komen, maar beide heren wisten niet te scoren. De Catalanen kwamen er met Luis Suárez en Lionel Messi nog gevaarlijk uit, maar wisten de score voor Barça niet te vergroten. Kort voor tijd kreeg de thuisclub een vrije trap op een gevaarlijk plek, maar Benat vond het zijnet. In blessuretijd kreeg Suárez nog een grote kans, maar de Uruguayaan miste, waarop de eindstand op 0-1 werd bepaald.